Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna rolada w sam raz na świąteczny stół
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Składniki
1. Przygotowujemy masę serową: oddzielając żółtko od białek, białka ubijamy mikserem, dodajemy żółtka, majonez, ketchup oraz starty na tarce o dużych oczkach ser, wszystko razem mieszamy.
2. Masę serową wykładamy na blaszkę tą z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy do za brązowienia tak około 15 minut w 180 °C.
3. fileta kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy przyprawiamy solą. 4. Pieczarki, cebulę obieramy kroimy i prużymy na oleju z dodatkiem pieprzu i soli. 5. Paprykę kroimy w paseczki.
6. Gdy masa jest już gotowa wyjmujemy ją i ściągamy papier, następnie układamy po kolei mięso, pieczarki, paprykę.
7. Delikatnie zwijamy w roladę, przekładamy ponownie na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy 45 minut w 180°C. 8. Rolada gotowa, dobra również na zimno.