Rolada Serowa

Przepis dnia 2017-12-28
Rolada Serowa
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Wykwintna rolada w sam raz na świąteczny stół

Składniki

  • filet z kurczaka
  • 25o g pieczarek
  • Cebula biała
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Masa serowa:
  • 6 jajek
  • 2 łyżki Ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 35o g sera żółtego

Przygotowanie

  1. 1. Przygotowujemy masę serową: oddzielając żółtko od białek, białka ubijamy mikserem, dodajemy żółtka, majonez, ketchup oraz starty na tarce o dużych oczkach ser, wszystko razem mieszamy.

  2. 2. Masę serową wykładamy na blaszkę tą z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy do za brązowienia tak około 15 minut w 180 °C.

  3. 3. fileta kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy przyprawiamy solą.
    4. Pieczarki, cebulę obieramy kroimy i prużymy na oleju z dodatkiem pieprzu i soli.
    5. Paprykę kroimy w paseczki.

  4. 6. Gdy masa jest już gotowa wyjmujemy ją i ściągamy papier, następnie układamy po kolei mięso, pieczarki, paprykę.

  5. 7. Delikatnie zwijamy w roladę, przekładamy ponownie na blaszkę wyłożoną papierem i zapiekamy 45 minut w 180°C.
    8. Rolada gotowa, dobra również na zimno.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 17 grudnia 2017
Mniamuśna rzecz, ja to biorę bez pytania xD
BEATA1978 17 grudnia 2017
Rewelacja :)
kasia90 15 kwietnia 2018
Palce lizać :):)
Składniki
  • filet z kurczaka
  • 25o g pieczarek
  • Cebula biała
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Masa serowa:
  • 6 jajek
  • 2 łyżki Ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 35o g sera żółtego
Składniki