Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita rolada schabowa faszerowana pieczarkami ,zapiekana na cebuli z ziemniakami. Idealna na obiad świąteczny. Podajemy ją na ciepło lub na zimno z sosem . Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale na YouTube.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35998
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35998
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
Mięso rozciąć, marynatę rozmieszać z olejem ,nałożyć na mięso zwinąć ,włożyć do szklanego naczynia przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.
Na następny dzień przygotowujemy farsz do naszej rolady. Pieczarki umyć i pokroić .Cebule pokroić w kostkę ,marchewkę utrzeć na tarce na grubych oczkach ,podsmażyć razem z cebula kilka minut ,następnie dodać nasze pieczarki ,posolić wszystko i popieprzyć do smaku. Smażymy 15 minut. Ostudzić
Na schab kładziemy najpierw plastry boczku potem szynkę a następnie nasz farsz .
Zwijamy w rulon i wkładamy w siatkę lub związujemy sznurkiem.
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni funkcja góra ,dół. Na brytfankę, kładziemy pokrojone w piórka nasze cebule. Na cebule kładziemy naszą roladę, wlewamy wino i wodę. Układamy ziemniaki, solimy ,pieprzymy oraz polewamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego i pieczemy w temperaturze 200 stopni ,funkcja góra, dół na środkowej półce przez 40 minut.
Po 40 minutach otwieramy piekarnik i smarujemy naszą roladę pozostałą marynatą, pieczemy jeszcze przez 30 minut ciągle w tej samej temperaturze.
Po upieczeniu roladę zabieramy z brytfanki. Sos z brytfanki przełożyć na patelnię ,,mąkę rozmieszać z wodą, wlać do naszego sosu, zamieszać ,gotować ,aż zgęstnieje. Przelać do wysokiego naczynia i zmiksować.
Roladę kroimy po 30 minutach ,serwujemy z naszymi zimniakami i sosem cebulowym. I oto gotowa rolada po rozkrojeniu. Podana na ciepło czy zimno jest po prostu wyśmienita. Zapraszam na krótki film. Wesołych Świąt! Smacznego