Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada naleśnikowa"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę. Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, mleko, olej oraz szczyptę soli. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto odstaw na ok. 15 minut. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki – cztery małe i dwa bardzo duże.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć szpinak, smaż aż odparuje cały płyn. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Wystudź. Łososia pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, dodaj połowę posiekanych jajek i jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do szpinaku dodaj pozostałe posiekane jajka, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem.
Dwa małe naleśniki posmaruj masą łososiową, pozostałe dwa masą szpinakową, zroluj. Na folii ułóż dwa duże naleśniki w taki sposób, aby lekko na siebie nachodziły. Na nich rozłóż roladki, zwiń formując roladę. Włóż do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minutŹródło: Świat i Ludzie