Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada nadziewana wiejską kiełbasą"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Składniki
Boczek myję, wycieram, rozcinam na duży płat. Mięso z obu stron nacieram granulowanym czosnkiem i smaruję musztardą. Potem posypuję przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem.
Kiełbasę głęboko nacinam wzdłuż. W nacięcie wkładam ziarenka kolorowego pieprzu. Na płacie mięsa, wzdłuż jednego z dłuższych boków, kładę kiełbasę. Całość ciasno zwijam. Roladę obwiązuję mocną bawełnianą nitką. Posypuję solą i obkładam cebulą pokrojoną w plastry. Wstawiam na ok. 12 godzin do lodówki.
Zamarynowany boczek wkładam do foliowego rękawa. Układam w formie. Piekę ok. 45 minut w temp. 200°C. Po tym czasie rozcinam rękaw i piekę mięso jeszcze ok. 20 minut.Źródło: Naj