Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada jagnięca na warzywach"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 525
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 189
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15330
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 525
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 189
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15330
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
ok. 90 minut
Szalotki obrać. Cukinie umyć, odciąć końce, resztę pokroić na kawałeczki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Rozmaryn opłukać, osuszyć, odłożyć nieco do dekoracji, od reszty gałązek oderwać igiełki, posiekać. Cukinię i szalotki wymieszać z 2 łyżkami oliwy, posiekanym rozmarynem, doprawić solą i pieprzem.
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć z obu stron czosnkiem oraz solą i pieprzem. Posmarować pesto. Zwinąć w roladę, obwiązać mocną bawełnianą nitką. W brytfance rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy, zrumienić na niej mięso ze wszystkich stron. Obłożyć je cukinią i szalotkami. Podlać bulionem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Pomidorki koktajlowe dodać do rolady 30 minut przed końcem pieczenia.
Kluseczki ziemniaczane ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekane listki szałwii oraz ugotowane i dobrze odsączone na sicie kluseczki. Chwilę razem podsmażyć. Pieczeń wyłożyć na półmisek. Obłożyć warzywami z brytfanki. Podawać z kluseczkami podsmażonymi na maśle szałwiowym. Danie udekorować rozmarynem.Źródło: Życie na gorąco