Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie rolady robimy na słodko z masą. Proponuję roladę z masą ale mięsną otuloną boczkiem.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 332
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 668
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 332
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 668
Składniki
1. Mięso wkładamy do miski.
2. Wbijamy jajko
3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
4. Wsypujemy majeranek.
5. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól.
6. Następnie bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy mięso.
7. Formę wykładamy boczkiem tak aby paski zwisały żeby zwinąć roladę.
8. Na boczek wykładamy jedną połowę mięsa
9. Pieczarki drobno kroimy wykładamy na mięso
10. Na pieczarki układamy ser.
11. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, układamy na serze.
12. Następnie rozkładamy szynkę.
13. Na koniec przykrywamy drugą połową mięsa.
14. Zawijamy boczek.
15. Pieczemy 30 minut w 180˚C pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i jeszcze 15 minut.
16. Rolada gotowa. 17. Smacznego.