Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada indycza z ziołowym masłem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij na duży płat, lekko rozbij, natrzyj papryką oraz solą i pieprzem. Pietruszkę, bazylię i rozmaryn drobno posiekaj. Pomidory osącz z zalewy, po czym pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z ziołami.
Miękkie masło utrzyj z masą ziołowo-pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż farsz na mięsie, zwiń w roladę i obwiąż nicią. Wierzch polej oliwą. Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju, a następnie duś około 50-60 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Jolanta Główka</strong>Źródło: Kurier TV