Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada indycza z ziołowym farszem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał duży płat. Posyp solą i pieprzem. Zioła opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Mięso rozłóż na blacie, połóż plasterki szynki i zioła. Całość zwiń.
Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wody i piecz około 90 minut w temperaturze 175° C. Warzywa pokrój. Posyp solą i pieprzem.
Dodaj je do mięsa po 40 minutach pieczenia. W trakcie pieczenia roladę podlewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo