Rolada faszerowana z fileta

Rolada faszerowana z fileta
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Roladki pieczone z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami oraz papryką. Bardzo lekkie mięso z delikatnym farszem. Bardzo smaczne.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka
  • 15 dag pieczarek ja miałam ugotowane
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • Kilka cebulek marynowanych
  • Przyprawa złocista do kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Filety kroimy na pół, odcinamy wystające kawałki.

  2. 2. W mięsie robimy otwór.

  3. 3. 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawą złocistą oraz solą.

  4. 4. W marynatę wkładamy mięso na godzinę.

  5. 5. Pieczarki oraz cebulę i paprykę drobno kroimy.

  6. 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  7. 7. Fileta faszerujemy na przemian: ser, papryka, cebulki, pieczarki.

  8. 8. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Roladki gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 20 kwietnia 2018
To jest ten brak weny ;)
Kurczaczek z takim dodatkami, mniami :D
KulinarnaChwila 20 kwietnia 2018
no brak, wszystko mi zjadasz i nie wiem co mam już gotować ;-)
Nevermore 20 kwietnia 2018
Aha, no chyba, że tak do tego podchodzimy hehe, ale co ja mam zrobić, skoro robisz takie pyszne dania.
Nie... Czytaj całość »
Aha, no chyba, że tak do tego podchodzimy hehe, ale co ja mam zrobić, skoro robisz takie pyszne dania.
Nie pozostaje nic innego, jak tylko brać i uciekać xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 15 dag pieczarek ja miałam ugotowane
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • Kilka cebulek marynowanych
  • Przyprawa złocista do kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
Składniki