Rolada faszerowana warzywami i serkiem mascarpone

Rolada faszerowana warzywami i serkiem mascarpone
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.

Składniki

  • Filet z piersi indyka, 1,5-1,7 kg
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • jajko, 1 szt.
  • Mrożona marchewka z groszkiem, 1 torebka
  • kukurydza, 1 puszka
  • serek mascarpone, 40 dag
  • oliwa, 3-4 łyżki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.

  2. Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.

  3. Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.

  4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.

Komentarze do przepisu (3)

wioleta333 21 kwietnia 2010
ale ta roladka jest apetyczna.......
Jagoda50 25 kwietnia 2010
Zaciekawił mnie ten przepis.Ładnie wygląda,lubie takie kolorowe dania.
anetta73 14 stycznia 2011
rolade z indyka robie bardzo czesto,zazwyczaj nadziewam ja szpinakiem lub pietruszka...ale jutro wyprobuje Twoja... Czytaj całość »
rolade z indyka robie bardzo czesto,zazwyczaj nadziewam ja szpinakiem lub pietruszka...ale jutro wyprobuje Twoja wersje :)..pozdrawiam
Składniki
  • Filet z piersi indyka, 1,5-1,7 kg
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • jajko, 1 szt.
  • Mrożona marchewka z groszkiem, 1 torebka
  • kukurydza, 1 puszka
  • serek mascarpone, 40 dag
  • oliwa, 3-4 łyżki
  • sól, pieprz
Składniki