Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada estragonowa"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5270
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5270
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Marynata: czosnek posiekaj, wszystkie wymieszaj. Łopatkę umyj, osusz. Rozetnij na jak największy płat. Natrzyj marynatą, chłodź godzinę.
Suszone pomidory osącz z zalewy, pokrój na plastry. Ułóż na mięsie, mocno zwiń, ciasno obwiąż sznurkiem.
Pod sznurek włóż liście laurowe. Roladę ułóż w żaroodpornej formie, przykryj. Wstaw na noc do lodówki.
Piecz ok. 2 godziny w 180°C. Ostudź, zdejmij sznurek.
Czas przygotowania 140 min, ilość porcji 20, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie