Mięso z kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy.
W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem.
Mięso wieprzowe wykładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy je równomiernie tak aby utworzyło prostokąt. Na środku układamy mięso drobiowe. Mięso ściśle zwijamy wzdłuż dłuższego boku za pomocą papieru do pieczenia.
Roladę owijamy papierem do pieczenia i w nim ją pieczemy w 170° przez 30 minut. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około 10 minut aby nabrała koloru.
Podajemy na ciepło z sosem np. grzybowym lub na zimno jako wędlinę.
Smacznego ;)
Komentarze do przepisu (1)
Patrząc na zdjęcie całkowicie zapomniałem i śliniaczek by się przydał, a... Czytaj całość »
Patrząc na zdjęcie całkowicie zapomniałem i śliniaczek by się przydał, a w domu już maluchów nie ma xD
Pyszna rolada, nawet teraz po małym jedzonku zjadłbym jeszcze te trzy plastry z deseczki ;)