Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na obiad przychodzą dzieci i wnuki proszą o drobiowe rolady nadziewane za każdym razem inaczej, dla mnie to najprostszy obiad. Dzisiejsze moje rolady drobiowe nadziałam papryką czerwoną, cebulką zieloną oraz smacznym serem mozzarellą.
tłuczek, nóż, talerze, patelnia,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Składniki
Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat. Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej, poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli. Płaty ciasno zwinąć w roladę. Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej. Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu. Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
Przygotowanie rolad.
Rolada podczas smażenia.