Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała na gorąco oraz na zimno jako wędlina
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Z 1 litra wody, łyżki soli, ziela angielskiego, czosnku i liści laurowych gotujemy marynatę. Jak zalewa wystygnie wkładamy do niej mięso i pozostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Po wyjęciu z marynaty boczek pukamy pod bieżącą wodą i osuszmy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy miażdżymy w moździerzu i nacieramy nimi mięso z obu stron.
Skurę boczku nacinamy ostrym nożem w rąby, następnie zwijamy ściśle na mięso skórą do wierzchu tworząc roladę i obwiązujemy sznurkiem (najlepiej bawełnianym). Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa piekarniczego. Mięso pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. W międzyczasie z miodu i musztardy robimy glazurę.
Po godzinie pieczenia rozrywamy rękaw i mięso smarujemy mieszanką miodu i musztardy. Pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
SMACZNEGO !!!