Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 219
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 219
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
Szparagi fasolkę szparagową ugotować na półmiękko.
Na patelni roztopić część masła, dodać pokrojoną dymkę, zeszklić. Dodać suchy ryż, podlać szklanką wina, poczekać aż odparuje, po czym systematycznie podlewać bulionem, regularnie mieszając( trzeba uważać, żeby się nie przykleił). Ryż będzie gotowy po ok 20 minutach.
W międzyczasie na łyżce masła podsmażyć czosnek i cukinię, jak zmięknie dodać pozostałe warzywa.
Jak tylko ryż będzie gotowy, dodać szczyptę szafranu, warzywa, posiekaną natkę pietruszki i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać udekorowane natką pietruszki i parmezanem.
PS. Można dodawać jeszcze trochę śmietanki, wtedy jest bardziej aksamitne. Jeszcze bogatszy smak uzyskamy dodając więcej masła- niestety potrawa jest wtedy bardziej tłusta.
SmacznegoPrz