Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z komosą i szparagami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20984
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20984
Składniki
Szparagi obierz i umyj. Ugotuj w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku. Odcedzone potnij na kawałki.
Indyka pokrój w kostkę razem z papryką, cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć najpierw cebulkę i zeszklij, a po chwili dołóż mięso z papryką i podsmaż.
Po kilku minutach wsyp komosę i dolej wino.
Podlewaj risotto bulionem stale mieszając, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec dodaj szparagi oraz natkę pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax