Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z grzybami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Suszone grzyby namocz na noc. Ugotuj, odcedź, wodę po grzybach dodaj do bulionu, zagotuj. Na 2 łyżkach masła usmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Świeże grzyby pokrój w plastry. Dodaj do cebuli i czosnku, duś kilka minut. Zdejmij wszystko z patelni, wrzuć na nią ryż, smaż chwilę. Zalej winem i bulionem, gotuj, aż będzie miękki, a płyn odparuje.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, odłożone grzyby, parmezan lub starty żółty ser i łyżkę masła. Podawaj od razu.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień