Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe danie. W sam raz na piątkowy obiad. Serdecznie polecam
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 6
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 6
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Składniki
W rondlu roztopić masło. Poddusić pokrojony czosnek i pieczarki. Wsypać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty. Wlać część bulionu. Dodać pokrojone kalarepki i pokrojoną natkę pietruszki. Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie bulion. Wtedy dolać kolejną część płynu. Dodać pokrojoną dynię. Doprawić przyprawami i nadal dusić, aż ryż wchłonie bulion. Po 20-25 minutach gotowania pod przykryciem danie powinno być gotowe.