Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto szpinakowe"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Składniki
Połowę masła stop w rondlu, dodaj szpinak i posiekany czosnek, wlej mleko, duś 5-8 min. Przypraw, dodaj uprażone na suchej patelni orzechy, połącz.
W drugim garnku stop resztę masła, wsyp ryż, podpraż. Gotuj, wlewając stopniowo bulion. Ryż połącz ze szpinakiem, posyp pokruszonym serem.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,40 zł.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie