Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto na słodko"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Składniki
Ryż opłucz dobrze w zimnej wodzie. Włóż do rondelka, dodaj olej, szklankę wody, sól, szafran i powoli gotuj do miękkości. Gotowany ryż schłódź i dopraw miodem. Następnie wmieszaj posiekane grubo orzechy i suszone borówki. Obierz pomarańczę i kiwi. Pokrój na kawałki. Truskawki oczyść i pokrój w ósemki. Owoce dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Ryż rozłóż na talerzyki, dodaj mieszankę owoców i jogurt. Przed podaniem risotto możesz posypać wiórkami kokosowymi.Źródło: Na żywo