Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Risotto - hit z Włoch"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Na 2 łyżkach masła z łyżką oliwy zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj pokrojony na plasterki czosnek, podsmaż. Wsyp ryż oraz przyprawy i smaż, mieszając, aż ryż się zeszkli. Podlej winem, wymieszaj.
Gdy ryż je wchłonie, po łyżce dolewaj gorący bulion (2/3). Gdy ryż wchłonie bulion, dodaj kawałki warzyw. Smaż ok. 5 min.
Dodaj resztę bulionu (stopniowo), cały czas mieszając. Odstaw z ognia i odczekaj minutę. Dodaj resztę masła, parmezan, wymieszaj i natychmiast podawaj.Źródło: Świat kobiety