Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Relisz do mięs"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2999
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3442
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2999
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3442
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 43
Składniki
Węgierki umyj starannie, osusz na sicie lub na papierowych ręcznikach kuchennych, pokrój na połówki, usuń pestki. Miąższ rozdrobnij. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Do garnka włóż śliwki, dodaj cebulę, wlej ocet balsamiczny, dosyp cukier, zagotuj.
Zmniejsz płomień. Gotuj relisz 30 minut, często mieszając. Pod koniec przypraw do smaku kardamonem, pieprzem, solą i mielonymi goździkami. Gorący relisz przełóż do słoiczków, szczelnie zamknij. Podawaj do mięs.
Czas ok. 50 min; słoik – 620 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety