Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rejbak z kaszą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
<strong>Przepis przysłała Urszula Nawrot z Wrocławia</strong>
• Słoninę pokrój w kostkę, usmaż na patelni. Dodaj pokrojony w kostkę boczek, a pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę. Posyp solą i majerankiem. Ziemniaki obierz, zetrzyj w blenderze lub na tarce. Dodaj do nich kaszę manną, jajka, natkę pietruszki, przesmażony boczek i cebulkę. Dokładnie wymieszaj.
Masę wyłóż na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C i piecz 60 minut. Podawaj na ciepło ze śmietaną, keczupem lub majonezem.Źródło: Dobry Tydzień