Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Razowe naleśniki z biało-zielonym farszem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20974
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20974
Składniki
SKŁADNIKI:
Wymieszaj dokładnie ciasta naleśnikowego – tak, aby miało konsystencję śmietany.
Następnie wlewaj po porcji ciasta głębszą łyżką na patelnię i smaż je na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto.
Przygotuj farsz do naleśników: biały ser połącz z jogurtem (lub mlekiem) – z taką ilością, aby masa była gęsta, ale równocześnie lekko płynna. Następnie dodaj posiekany szczypiorek (cienki lub gruby) oraz kiełki rzeżuchy (może być w większych kawałkach).
Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Nałóż go na usmażone razowe naleśniki, zwiń i od razu podawaj.
Lubisz słodkie śniadania? Naleśniki razowe możesz podać z serkiem i miodem.Źródło: Świat kobiety