Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ravioli z botwiną"
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 178
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 115
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 51
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 327
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 178
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jes...
Odsłon: 115
Bardzo proste, ale niebanalne danie inspirowane włoskimi śniadaniami. Chrupią...
Odsłon: 51
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 327
Składniki
Botwinę umyj, sparz, drobno pokrój, wymieszaj ze szczypiorkiem, bryndzą, solą, pieprzem i papryką. Mąkę wsyp do miski. Zagotuj szklankę wody. Prawie wrzącą wodą zalej mąkę, energicznie wymieszaj.
Następnie zalej mąkę odrobiną zimnej wody i wymieszaj. Ciasto zagnieć rękoma, jeśli będzie za mało gęste, dosyp mąki. Oderwij od ciasta kulkę, rozwałkuj ją. Wykrawaj szklanką krążki ciasta, nakładaj farsz, zalepiaj.
Gotowe ravioli układaj na oprószonym mąką blacie. Ravioli gotuj około 5 minut w osolonym wrzątku. Wyłóż je do żaroodpornego naczynia, posyp startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo