Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i lekkie danie. Bardziej syte, z dodatkiem żółtego sera, lub fit - bez niego :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Paprykę kroimy w paski, cukinię w plasterki - ćwiartki. W tym czasie na oleju smażymy mięso mielone z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pokrojone warzywa, a następnie mielone. Całość zalewamy sosem (pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką cukru). Całość posypujemy startym, żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po wyjęciu posypujemy suszonym oregano. Smacznego!