Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rarytas drobiowy w cytrusach"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 123
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Ocet wymieszaj z miodem i czosnkiem. Podgrzej, zdejmij z ognia. Przygotowaną marynatą posmaruj kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, wytnij fileciki miąższu. Cebulki obierz, pokrój w piórka. Rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć dynię, duś, aż lekko zmięknie. Dodaj cynamon i gałkę, dołóż pomarańczę i szalotki. Przemieszaj, ew. podlej sokiem i duś 5-7 minut. Przełóż do żaroodpornego naczynia i trzymaj w cieple.
Rozgrzej 2 łyżki masła. Mięso obtocz w orzechach i wrzuć na masło. Smaż, aż kurczak się zrumieni. Zmniejsz ogień, podlej odrobiną soku, dołóż dynię z dodatkami i duś 20 minut. Pamiętaj o mieszaniu, bo słodkawy sok może się przypalić! Przed podaniem mięso pokrój w plastry.Źródło: Naj