Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1296
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1296
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki (kostkę bądź paseczki). Marchewkę obrać, pokroić w krążki, pora pokroić w plasterki. Fasolę odsączyć.
Na łyżce rozgrzanego oleju obsmażyć mięso na złoto- brązowy kolor. Dodać przyprawy. Dołożyć cebulę i marchewkę. Całość oprószyć mąką. Chwilę smażyć ciągle mieszająć. Podlać bulionem. Dusić do miękkośći mięsa. (wrazie potrzeby dolać trochę bulionu).
Następnie wlać pomidory z puszki, dusić około 10-15 minut. Pięć minut przed końcem duszenia do garnka dołożyć fasolę i pora. Doprawić do smaku.
Ulubiony makaron ugotowć w osolonej wodzie. Odcedzić, makaron wrzucić do sosu, wymieszać i podawać. Przepis pochodzi z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany przeze mnie...