Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczyptą soli.
Drożdże rozmieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru, odstawić na chwile w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować.
Mąkę przesiać, dodać do niej utarte jajka, drożdże z mlekiem i roztopione, ale nie gorące mleko. Dokładnie wszystko wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.
Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, podawać z powidłami.