Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z truskawkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut, stopień trudności: dla początkujących
Mąkę przesiać, połączyć z solą.
Jajka ubić z mlekiem i masłem, dodać pokruszone drożdże i wanilię, odstawić na 10 min.
Połączyć z mąką, dokładnie zmiksować.
Pozostawić do wyrośnięcia na godzinę, przykrywając miskę ściereczką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Dodać do ciasta truskawki. Następnie łyżką kłaść porcje ciasta na patelni, odwracając je, kiedy ich brzegi delikatnie się zrumienią.
Smażyć na złoto i szybko odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć je z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem.
Podawać ze świeżymi truskawkami i (opcjonalnie, jeśli nie używamy cukru pudru) karmelem.Źródło: Pani