Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na jabłka można przygotować wiele pysznych i niedrogich potraw. Jeśli chcesz uzyskać szybką i słodką przekąskę z tych owoców, sięgnij po ten przepis na racuchy z papierówkami. Dzieci i dorośli zjedzą je z przyjemnością.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka umyj, przetnij na połowy i wytnij gniazda nasienne. Następnie pokrój papierówki na mniejsze kawałki lub zetrzyj na jarzynowej tarce. Do miski wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Ubij za pomocą miksera lub trzepaczki na puszystą masę, utrwalając cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszając ciasto łyżką. Masa powinna być gęsta i nieco przypominać ciasto naleśnikowe. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i ostatecznie wszystko wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i wykładaj na gorący tłuszcz. Smaż racuchy na złoty kolor z obydwu stron, po czym przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Racuchy z papierówkami podawaj gorące, ponieważ najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Możesz posypać cukrem pudrem, polać miodem lub śmietaną.