Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy z jabłkiem i marchewka według przepisu z kanału Słodki Smak Pasji. Rewelacyjne na siadanie lub kolacje.
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 30
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 546
Polecam.
Odsłon: 114
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 30
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 546
Składniki
Do miski wsypać mąkę, dodać do niej sól i proszek do pieczenia i wymieszać. Do maki wbić jajka i mieszając powoli dodawać mleko i kefir.
Gotowe ciasto na racuchy odstawić na bok na min 15 minut. W międzyczasie zetrzeć marchew i jabłko i dodać je do gotowego ciasta.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim porcje ciasta, formując zgrabne racuchy. Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub cukrem waniliowym. Smacznego!