Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami to klasyka, lubiana przez małych i dużych. Ja do racuchów z jabłkami dodałam jeszcze banana. Bardzo smaczne racuchy naszpikowane owocami. Ciasto na racuchy robimy z dodatkiem jogurtu. Zapraszam po przepis.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Jajka z jogurtem mieszamy na gładką masę ( najlepiej trzepaczką rózgową )
Dodajemy mąkę, cukry i proszek do pieczenia i mieszamy na gładko
Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki, a potem na mniejsze plasterki
Banana kroimy na cienkie półplasterki
Owoce mieszamy z ciastem
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy na nią łyżką ciasto na racuszki. Na jednego racucha wykładamy po 2 duże łyżki ciasta z owocami
mażymy na rumiano z każdej strony, odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem lub z miodem