Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bardzo proste do wykonania. Osobiście najbardziej lubię, gdy jabłka są w kawałkach.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1149
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wlewamy mleko oraz jajka. Mieszamy widelcem lub przy pomocy miksera do uzyskania jednolitej masy.
Myjemy jabłka i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy lub zostawiamy skórkę. Można zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jak również można pokroić w cienkie plasterki. Jeśli jabłka były tarte to dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelnię wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy. Następnie łyżką stołową nakładamy podwójną porcję ciasta. ( jeśli jabłka w plasterkach to nakładamy jabłko na ciasto na patelni i polewamy z góry ciastem. Smażymy około 2 minut z każdej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.