Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z grysiku z szynką drobiową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Składniki
Mleko zagotuj z dodatkiem masła. Posól do smaku. Na wrzątek wsyp kaszkę. Cały czas mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij ją z ognia. Jajka rozbij, żółtka wymieszaj z kaszką. Szynkę posiekaj, dodaj do masy. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek domieszaj delikatnie do ciasta na placki.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, duś, aż sos zgęstnieje. Zmiksuj go na gładko. Przypraw solą, pieprzem oraz bazylią. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne placki. Smaż je na rumiano z obu stron. Podawaj polane sosem.Źródło: Tina