Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy serowe to dla mnie smak dzieciństwa. Przepis znalazłam w internecie.Wyszły takie, jak pamiętałam z dzieciństwa. Są bardzo sycące idealne np na piątkowy bezmięsny obiad, albo na kolację. Idealnie byłoby je podać z koktajlem owocowym. Z podanych składników wyszło mi 9 placków.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13562
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2032
Szybka i smaczna
Odsłon: 13562
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2032
Składniki
Ser mielimy. Ja starłam go na tarełku o małych oczkach, bo nie chciało mi się wyciągać maszynki do mielenia
Do zmielonego sera dodajemy kaszę manną, cukier i szczyptę soli. Mieszamy
Rozbijamy jajka. Żółtka dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy, a białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy
Rękami formujemy okrągłe placuszki, spłaszczamy je dłonią i obtaczamy w mące
Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu, aby placuszki upiekły się w środku, a nie od razu mocno przypaliły. W sumie po kilka minut z każdej strony
Upieczone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smakują bardzo dobrze z owocowym koktajlem