Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na maślance"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5021
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 258
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 79
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5021
Składniki
Śliwki wypestkuj, pokrój w plastry. Ułóż w brytfance. Dodaj masło i połowę cukru. Podlej łyżką wody. Piecz 10 min w 160 st. Owoce odłóż, sos przelej do rondla. Dodaj resztę cukru, 1 op. cukru waniliowego, 150 ml wody i łyżeczkę cynamonu. Zagotuj. Dodaj rozprowadzony 50 ml wody budyń. Gotuj 2 minuty.
Zmiksuj maślankę z jajkami, mąką, szczyptą soli i sodą. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nabieraj porcje ciasta. Smaż rumiane racuchy. Podawaj ze śliwkami i sosem.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 380 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety