Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-02-2024
Racuchy na kefirze to pyszne danie obiadowe. Możemy je też podać na deser czy kolację. Robi się je szybko, a smakują doskonale. Podajemy z cukrem pudrem, konfiturą lub miodem.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13892
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 37
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10234
Szybka i smaczna
Odsłon: 13892
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 37
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10234
Składniki
Kefir roztrzepujemy z jajkiem
Mąkę mieszamy z proszkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym i łączymy z mokrymi składnikami
Jabłko obieramy i kroimy na drobne kawałki, a banana na półplasterki lub ćwierćplasterki
Owoce dodajemy do ciasta, mieszamy i odstawiamy na 15 minut, aby ciasto nieco napęczniało pod wpływem proszku
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia
Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem lub konfiturą