Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy gruszkowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kosteczkę albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Twaróg przełóż do miseczki. Dodaj jajka, śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem na gładką masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, porcjami wsypuj do ucieranej masy. Wymieszaj. Na koniec do ciasta domieszaj gruszki.
Na dużej patelni rozgrzewaj małe porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto, formuj grubsze racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Potem przełóż na papierowy ręcznik kuchenny, aby ociekły z tłuszczu. Ewen. przed podaniem racuchy oprósz cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Naj