Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o kilku nazwach. Jak u Was się ono nazywa?
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 235
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 73
...ale pyszny.
Odsłon: 160
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 235
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 73
...ale pyszny.
Odsłon: 160
Składniki
Drożdzę i cukier rozrabiamy w niewielkiej ilości mleka (nie może być gorące). Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, resztę mleka, sól. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca, aby wyrosło. Następnie na rozgrzanym oleju, na patelni pieczemy placuszki aż się zarumienią z każdej strony. Podajemy wedle uznania- ze świeżymi owocami, ulubioną konfiturą bądź cukrem pudrem.