Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Jaja (całe) utrzeć z cukrem. Mąke wsypac do miski. Drożdże rozmieszać z 1 łyżeczką cukru i 0,5 szkl mleka, wlać do mąki i dodać utarte z cukrem jaja. Wlać resztę mleka i stopiony tłuszcz. Wyrabiać, aż ukażą sie pęcherzyki powietrza. pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
PS. Ja bardzo lubię racuchy z jabłkami - do podaniego ciasta dobdaję pokrojone w plasterki jabłka.. Smacznego.