Racuchy

Racuchy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jagoda2014
Pyszne racuszki z jabłkami.

Przygotowanie

  1. 1 łyżkę maki, 7 g drożdży, 1 łyżkę cukru wymieszać w 125 ml ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia.

  2. 40 dkg maki, cukier waniliowy, jajko , 7 dkg cukru, szczypta soli . Wszystkie te składniki wsypać do miski. Dodac wyrośnięte drożdże i ok 375 ml mleka. Wymieszac wszystko i odstawić do wyrośnięcia. Między czasie pokroic jabłka, w kostkę lub plastry , zależy jak kto lubi.

  3. Gdy ciasto wyrośnie wsypać jabłka i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać można z cukrem pudrem.

    SMACZNEGO !

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 17 stycznia 2014
uwielbiam takie placuszki
AlicjaM 02 sierpnia 2017
Pyszne są te racuchy! Warto je zrobić, udają się świetnie wg tego przepisu.
Składniki