Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem to pomysł na bezmięsne danie główne. Lubią je dzieci, młodzież i osoby starsze.
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 608
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 608
Składniki
Naleśniki jajka, mąkę mieszamy z mlekiem i wodą na jednolitą masę dodajemy szczyptę soli. Masa gęstości śmietany . Smażymy naleśniki.
Farsz 2-4 ząbki czosnku podsmażamy na klarowanym maśle, dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy żeby odparowała woda. Dodajemy rozdrobiony ser feta aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jak masa ostygnie zwijamy z nią naleśniki jak krokiety. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Sos beszamelowy Roztapiamy 1 jedną dużą łyżkę masła, dodajemy 1-2 łyżki mąki, 2 szkl. mleka, 150g. startego żółtego sera i całość gotujemy ciągle na małym ogniu ciągle mieszając do zagotowania mleka i rozpuszczenia sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Sosem zalewamy naleśniki i wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180* ok. 20-25 min. Życzę smacznego. Zdjęcie już wkrótce.