Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny bigos zawiera mięso ale bezmięsny również może być bardzo smaczny :) Oprócz kapusty kiszonej do potrawy dodajemy paprykę, cebulę oraz maślaki:) Zaskakujące składniki i rewelacyjny smak:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 67
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1288
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 67
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1288
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Kapustę odciskamy z soku /sok zachowujemy/, przekładamy do garnka i zalewamy wodą /do wysokości kapusty/. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości. Grzyby dokładnie oczyszczamy, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok.3 min. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę. Dodajemy maślaki i dusimy do miękkości. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Na koniec do grzybów dodajemy pokrojoną paprykę i przez chwilę razem podsmażamy /jedni wolą paprykę bardzo chrupką a inni wprost przeciwnie - miękką/. Zawartość patelni dodajemy do miękkiej kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty. Mieszamy, mocno podgrzewamy i podajemy:) * Mięsożercy mogą dodać podsmażoną wędlinę lub mięso:)