Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej. Robiłam pierwszy raz i bardzo nam posmakowało :))
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6676
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6676
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, wodą dodać sól, zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 min. Blaszkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód i boki blaszki. Ciasto nakłuć widelcem i piec w 180 stopniach 15 min.
Rozgrzać patelnie. Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni, dodać pokrojone pieczarki razem wymieszać i chwilę smażyć (ok 10 min.). W miseczce wymieszać jajka, śmietanę i mleko, doprawić solą i pieprzem, pamiętając, że boczek jest słony.
Ciasto wyciągnąć z piekarnika i wlać na nie masę jajeczno-śmietanową, posypać boczkiem z pieczarkami, posypać startym żółtym serem, można posypać tymiankiem. Piec w 180 stopniach ok 20-25 min. Smacznego