Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche na kruchym cieście z brokułami"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Składniki
Przygotuj kruche ciasto. Brokuły podziel na różyczki i sparz w posolonej wodzie. Pokrój warzywa.
Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 4 mm. Włóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Nakłuj je widelcem.
Napełnij spód warzywami. Zalej śmietaną wymieszaną z jajkami, tartym serem, kremówką, solą i pieprzem.
Piecz w 180°C ok. 40 minut.Źródło: TV14