Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 407
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Margarynę posiekać nożem i wymieszać z mąką, zagnieść ciasto i na godzinę do lodówki potem rozwałkować i wykleić tortownice. Podpiec w piekarniku 200 st C jakieś 10 min do zrumienienia się ciasta.
boczek podsmażyć na patelni z cebulką i papryką przełożyć na podpieczone ciasto, jajka ubić ze śmietaną, dosmaczyć. Wylać na farsz, na wierzch dorzucić zielony ser pocięty w kawałki. Piec w piekarniku 200 st C 30-40 min.