Pyzy z ruskim farszem

Pyzy z ruskim farszem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Danie bezmięsne, pyzy ziemniaczane z farszem ruskim z białego sera i cebuli.

Składniki

  • 500g ugotowanych ziemniaków
  • 300g białego sera
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • mąka ziemniaczana
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • trochę majeranku

Przygotowanie

  1. Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Jedną łyżkę zmielonych ziemniaków odłożyłam. Resztę rozłożyłam równo w misce i podzieliłam na cztery równe części. Jedną część wyjęłam i rozłożyłam ją równomiernie na pozostałych ziemniakach. W puste miejsce wsypałam tyle mąki ziemniaczanej, aby utworzyła równą linię z ziemniakami. Wbiłam jeszcze jajko i wsypałam szczyptę soli. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto.
    Ser biały przełożyłam do miski i r ozgniotłam widelcem. Dodałam do niego odłożoną łyżkę ziemniaków. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na oleju. Doprawiłam ją solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Przełożyłam ją do sera. Ser doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam z ziemniakami i cebulą.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 22 grudnia 2019
Pycha :)
WanilioweImprowizacje 22 grudnia 2019
:-)
Składniki
  • 500g ugotowanych ziemniaków
  • 300g białego sera
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • mąka ziemniaczana
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • trochę majeranku
Składniki