Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mięsem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2581
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso ugotuj lub upiecz, zmiel. Dodaj pozostałe farszu (cebulę podsmaż na łyżce masła). Uformuj 18 kulek.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na 15 minut na sitku wyłożonym gazą, by ściekły, następnie odciśnij.
Oba rodzaje ziemniaków wymieszaj z mąką, jajkiem, pieprzem. Do kawałka ciasta wkładaj mięso, formuj kulki. Gotuj 4 minuty. Podawaj z boczkiem i cebulką.
CZAS.: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień