Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Coś nowego na talerzu – zamiast klusek śląskich czy kopytek. Gorąco polecam, bo pyszne!
Fasolę opłucz, wsyp do garnka, zalej dużą ilością wody. Pozostaw na noc, aby namiękła. Rano ugotuj ją w tej samej wodzie. Odcedź na durszlaku.
Zmiel fasolę lub zmiksuj. Przełóż do miski, wsyp mąkę, szczyptę soli. Wlej śmietanę oraz 1/4 szklanki wody i wyrób masę.
Formuj małe kluseczki. Porcjami wrzucaj je na osoloną gotującą się wodę. Gotuj około 7 minut, od chwili gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową.
Pokrój drobniutko boczek, usmaż z cebulą i olejem. Kluseczki polej skwarkami.
Przepis przysłała Zofia Kubała z Jaworza Gór.
Porcje 8 140 min Cena 0,60 zł Kalorie 480 kcalŹródło: Bella Relaks